Boerderij educatie

Boek een les bij ons op de boerderij

 

 

Wat is boerderijeducatie?

De naam zegt het al: educatie op een boerderij. Dat is wat educatieboeren van Leren bij de Boer op hun eigen bedrijf aanbieden, aan leerlingen van alle scholen in de Gelderse Vallei en regio FoodValley. Op de pagina de educatieboeren vertelt elke boer welk programma hij of zij voor de leerlingen in petto heeft. Vaak is dit gericht op een thema, en in veel gevallen is het ook mogelijk om een algemene rondleiding over het bedrijf te krijgen, of in overleg met de docent juist specifiek aan te sluiten op een lesprogramma.

Een les bij ons op de boerderij

Conny van den Top en Jan Vaarkamp zijn getrouwd en samen met hun 3 kinderen hebben ze een bedrijf met melkkoeien en legkippen in Lunteren; in het prachtige buurtschap De Valk.

De liefde voor de boerderij is diep geworteld. Trots zetten ze al drie generaties voort wat de familie Van den Top in de jaren ’20 op deze plek begon. Ze vertellen dan ook maar al te graag hoe de melk wordt gemaakt en waar eieren vandaan komen. En natuurlijk hoe ze voor de dieren zorgen. Ook hebben Jan en Conny een veld met walnootbomen. En proberen ze zoveel mogelijk energie op te wekken met hun eigen zonnepanelen. Genoeg om over te vertellen, om te laten zien én te beleven!

Lesprogramma’s
Bij Conny en Jan kun je een programma op maat krijgen.

Adres
Hoge Valkseweg 74
6741 GN Lunteren

Vragen? Bel, mail, tweet gerust

(soms kan ik niet gelijk reageren omdat er ook gezaaid, geoogst en gemolken moet worden)

info@happyfarmlife.nl