Mijn genen

 

 

Mijn liefde voor de boerderij is diep geworteld. Trots zetten we al drie generaties voort wat onze familie begon in de jaren ’20.

Mijn opa, Gerard van den Top, is in de jaren ’20 begonnen met boeren op de plek waar we nu nog steeds mogen wonen en werken. Mijn opa was boer maar ook veehandelaar. In die tijd werden de koeien nog met de hand gemolken. En dat was een heel werk. De bussen met de melk werden aan de weg gezet en daar opgehaald en naar de fabriek gebracht. 

 

Mijn vader, Johan van den Top, heeft het bedrijf uitgebouwd naar een echt Veluws gemengd bedrijf met koeien, kippen en varkens. Mijn vader heeft de overgang van de melkbussen naar de melktank gemaakt. In het begin molk hij de koeien nog in een doorloopwagen in het land. Later in 1975 heeft hij een ligboxenstal gebouwd en kregen we een melkput. Deze melkput is in 1994 gerenoveerd. Maar daar melken wij nu nog steeds in. 

En ik ben Conny van den Top. Boerin in hart en nieren. En getrouwd met Jan Vaarkamp. Wij hebben op dit moment 60 melkkoeien en 5000 biologische kippen. En daarnaast hebben wij ruim 30 ha in gebruik om vooral gras en mais te verbouwen als voer voor onze koeien. Met veel plezier produceren wij melk en eieren.  In 2016 hebben wij de ligboxenstal gerenoveerd en verlengd. En sinds die tijd liggen er ook zonnepanelen op ons dak. Hierdoor is ons bedrijf energie-neutraal. 

Ons Happyfarmlife…

Elke dag beleef ik op ons bedrijf mooie momenten die ik vastleg op film en foto’s.

Vragen? Bel, mail, tweet gerust

(soms kan ik niet gelijk reageren omdat er ook gezaaid, geoogst en gemolken moet worden)

info@happyfarmlife.nl